Франция обвини Иран, че произволно е задържал няколко френски граждани

...
Франция обвини Иран, че произволно е задържал няколко френски граждани
Коментари Харесай

Париж обвини Иран, че задържа френски граждани като заложници

Франция упрекна Иран, че случайно е задържал няколко френски жители и ги държи като заложници, като в същото време прикани за тяхното освобождение, заяви Българска телеграфна агенция.

В публично изказване френското Външно министерство прикани за незабавното и абсолютно освобождение на двама френски туристи, арестувани преди две години в Иран по обвинявания в шпионаж. Париж също по този начин прикани за освобождението на други двама френски жители, арестувани от Техеран.

„ Франция осъжда тази политика на държавни заложници и непрекъснатото изнудване от иранските управляващи “, съобщи френското Министерство на външните работи.

„ Франция осъжда ужасяващата процедура на Ислямската република на насилствени и обществени признания, както и нечовешките и унизителни условия на задържане, на които са подложени сънародниците ни “, написа още в заявката.

Министерството също по този начин даде коментар и за другите европейци, затворени в Иран и подложени на неуместни обвинявания и скалъпени правосъдни процеси.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР