Европейският съюз отваря преговорите за членство на Украйна и Молдова.

...
Европейският съюз отваря преговорите за членство на Украйна и Молдова.
Коментари Харесай

ЕС отваря преговорите за членство на Украйна и Молдова

Европейският съюз отваря договарянията за участие на Украйна и Молдова. Новината пристигна от срещата на водачите на 27-те страни в Брюксел.

Решението беше взето, откакто присъединяване на Унгария беше избегнато по автентичен метод. Премиерът Виктор Орбан напусна залата, а останалите 26 водачи гласоподаваха за отварянето на договарянията. Така беше спазено условието за единомислещо утвърждение.

Орбан обаче блокира готвената помощ от 50 милиарда евро за Киев. Тази тематика ще бъде още веднъж разисквана от водачите на Евросъюза през януари. Преговорите за участие могат да лишават години и не подсигуряват, че Киев ще стане част от Европейския съюз.

​Украинският президент Володимир Зеленски приветства решението и го разгласи за „ победа за Украйна и за цяла Европа. Победа, която стимулира, въодушевява и укрепва ”.

Споразумението на водачите на Европейския съюз е „ мощен знак за поддръжка ” към Украйна, съобщи немският канцлер Олаф Шолц. „ Ясно е, че Украйна и Молдова принадлежат към европейското семейство ”, добави той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР