Европейският съюз осъжда решението на Русия да наложи контрасанкции срещу

...
Европейският съюз осъжда решението на Русия да наложи контрасанкции срещу
Коментари Харесай

ЕС разкритикува контрасанкциите на Русия - нямали ясни критерии

Европейският съюз осъжда решението на Русия да наложи контрасанкции против редица високопоставени чиновници на Европейски Съюз и членове на Европейския парламент. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

" Санкциите на Европейския съюз са в отговор на военната експанзия на Русия против Украйна. Те целят да сложат завършек на тези противозаконни и разрушителни дейности ", акцентира той.

За разлика от съветските контрасанкции, ограничаващите ограничения на Европейски Съюз се разгласяват транспарантно и се основават на ясни критерии , в това число има законови способи за оспорването им, уточни още Борел.

От своя страна обаче през вчерашния ден Москва съобщи, че глобите на Европейски Съюз са " случайни " , критериите се " изготвят небрежно, с цел да се прибавят още имена към листата " и Съюзът намерено разкрива персонални данни на глобените лица и компании.
 Русия не разрешава влизането на европейски политици, служители и евродепутати
Русия не разрешава влизането на европейски политици, служители и евродепутати

Москва изяснява решението с взаимност

Вчера с представители на страните членки на Европейски Съюз и европейските структури, за които е неразрешено влизането на територията Русия.

Ограниченията важат за висшето управление на Европейския съюз, включително редица еврокомисари и ръководители на военни структури на Европейски Съюз, както и голямото болшинство от депутатите в Европейския парламент, които " предизвикват антируската политика ".

Отговорът на съветския " черен лист " включва и високопоставени чиновници, в това число представители на държавните управления и парламентите на някои страни-членки на Европейски Съюз, както и общественици и медийни служащи , които са " персонално виновни за насърчаването на противозаконни антируски наказания, подбуждащи русофобски настроения, нарушаващи правата и свободите на рускоезичното население ".
 Борел: Европейски Съюз е на ръба на опциите си за наказания против Русия
Борел: Европейски Съюз е на ръба на опциите си за наказания против Русия

За Съюза ще е " доста по-трудно " да забрани енергийния импорт от Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР