Европейският съюз осъди полицейската жестокост и масовите арести по време

...
Европейският съюз осъди полицейската жестокост и масовите арести по време
Коментари Харесай

ЕС осъди полицейската жестокост и масовите арести на днешните антиправителствени демонстрации в Русия

Европейският съюз осъди " полицейската свирепост и всеобщите арести " по време на днешните демонстрации в Русия и прикани за освобождение на мирните стачкуващи, съобщи ДПА.

По последни данни на организация, която следи случаи на политически репресии - 1599 души са били арестувани на демонстрации в 26 съветски града. В Москва са задържани 702 души, а в Санкт Петербург - 232, съобщи Асошиейтед прес.

" Задържането на над хиляда стачкуващи и насилието, употребявано против тях от съветските управляващи през днешния ден, заплашват основополагащите свободи на изложение, сдружаване и събиране в Руската федерация ", гласи официално съобщение от службата на европейската външнополитическа ръководителка Федерика Могерини.

" Дори някои демонстрации да не са били позволени на местата, където се организираха, това не може да оправдае полицейската свирепост и всеобщите арести ", се споделя още в оповестения от говорителката Мая Коциянчич текст.

 Хиляди руснаци в към 90 града последваха апела на опозиционния водач Алексей Навални за митинги против неотдавнашното преизбиране на съветския президент Владимир Путин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР