Европейският съюз очаква новото правителство на Сърбия искрено и сериозно

...
Европейският съюз очаква новото правителство на Сърбия искрено и сериозно
Коментари Харесай

Стано: ЕС очаква Сърбия като страна-кандидат да спазва неговата външна политика

Европейският съюз чака новото държавно управление на Сърбия откровено и съществено да работи за осъществяване на всички нужни задания, с цел да може да напредне в процеса на доближаване към Европейски Съюз, което включва съблюдаване на външнополитическите решения и дейности на Европейски Съюз - това съобщи през днешния ден представителят на Европейската работа за външна дейност Петер Стано.

На конференция в Брюксел той отговори на журналистически въпрос за упованията на Европейски Съюз към новото държавно управление на Сърбия и означи, че упованията са както постоянно от Сърбия, като страна претендент за участие в Европейски Съюз. В този подтекст уточни, че Европейски Съюз се надява това държавно управление да реализира нужните промени.

„ Винаги е значимо да има работещо държавно управление, което може надеждно да извърши всички нужни промени и критерии в процеса на присъединение, както и всички упования на Европейски Съюз и неговите държави-членки, когато става въпрос за държанието на страна кандидатка, стремяща се към участие в Европейски Съюз “, съобщи Стано. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР