Европейският съюз настоя за незабавно и безусловно прекратяване на войната

...
Европейският съюз настоя за незабавно и безусловно прекратяване на войната
Коментари Харесай

Руските военни са обвинени в геноцид в Буча, Москва отрича

Европейският съюз настоя за неотложно и абсолютно преустановяване на войната в Украйна. Върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел осъди " зверствата ", както той ги назова, осъществени от съветски военни в Буча.

Париж настоя за нови наказания против Кремъл. 410 тела на цивилни жители са открити в предградията на Киев, от които преди дни се изтеглиха съветските военни.

Информацията е на основния прокурор на страната. Според множеството европейски водачи и Вашингтон, става дума за военни закононарушения. Москва изиска незабавно съвещание на съвета за сигурност на Организация на обединените нации с претекста, че фрагментите с тела по улиците на киевските покрайнини са провокация на украинския режим.

Украинските управляващи позволиха на задгранични публицисти да посетят Буча, където телата са над 20, има открит и всеобщ гроб.

Буча - на към 25 километра от Киев. Градът е бил дом на към 36 хиляди души, до доскоро повече от месец. Сега наподобява на сцена от филм - здрави здания няма, по улиците има изгоряла военна техника и тела. По свидетелства на френски публицисти, някои са млади, други възрастни, някои са с вързани ръце, до тях са велосипедите им.

" Не съм видял с очите си да ги убиват, само че виждах по какъв начин ги преследват. Руските военни заплашваха с оръжието си, споделяха, че ще ни убият. Спираха коли без причина. Изстрелваха ракети по кой знае какво. Това видях ", споделя свидетел.

Районът се охранява от украински военни. Те предизвестяват да се внимава, тъй като е допустимо да бъдат открити още тела. В Буча беше и кметът на Киев - Виталий Кличко.

" Ако замълчите и не предприемeтe нищо, кръвта на тези хора, разстреляни в тил, ще бъде по ръцете ви. Трябва да спрете тази безсмислена война и геноцида против украинския народ ", съобщи кметът на Киев Виталий Кличко.

В среднощното си послание президентът Зеленски, упрекна Москва във военни закононарушения, само че даде обещание, че нито едно от жестоките действия няма да остане ненаказано.

" Светът е видял доста военни закононарушения. По друго време. На доста континенти. Но е време да създадем всичко допустимо да създадем военните закононарушения на съветската войска последният манифест на това зло на Земята. Със сигурност ще има нови наказания. Но съм сигурен че това НЕ Е задоволително. Необходимо е повече. И не става дума единствено за Русия, а за политиката, която разреши на това зло да нахлуе на нашата земя ", сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Според Русия става дума за " режисура " от страна на формален Киев. Президентът Еманюел Макрон съобщи, че поради случилото се в Буча, против Кремъл би трябвало да има нови наказания, координирани сред европейските сътрудници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР