Моторен ферибот Белослав“ е аварирал снощи. Причината за това е

...
Моторен ферибот Белослав“ е аварирал снощи. Причината за това е
Коментари Харесай

Фериботът в Белослав с блокиран двигател заради отпадъци в канала

Моторен ферибот „ Белослав “ е аварирал нощес. Причината за това е блокиране на дифузьорите и перки за изстудяване на главните съставни елементи на моторите, вследствие на голям брой едрогабаритни битови боклуци, измежду които и мека мебел, придошли от дерето и навлезли в плавателния канал, осведомят от Община Белослав.

Поради настъпилата повреда късно нощес е бил мобилизиран екип от „ Белфери “ ЕООД, в това число и водолази.

В общината постъпват голям брой сигнали за мощно нечисти и затлачени дерета, за които годишно администрацията подхваща дейности попочистване. За страдание резултатите от тези действия са мимолетни, в следствие от липса на екологична отговорност и публично съзнание в част от съгражданите ни, разясняват от локалната администрация.

Неоспорим факт е, че рискът нараства доста в следствие от човешката активност – блокиране на овражно-водната система (от деретата), с отпадъци, растителност, паднали дървета, свлечени скатове, както и засипването им със строителни боклуци. Това води до формиране на „ тапи “ по деретата, които в даден миг има възможност да се отприщват и вълната от дъждовна вода, тиня и кал за малко време може да опустоши имущество, както и всичко друго по пътя си. В такива случаи нормално се споделя, че “природата е отговорна ” а в действителност вредите са главно провокирани от хората.

Общинската администрация ще предприеме дейности по почистването на дерето, само че насочва зов към всички за отговорно отношение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР