Европейският съюз наложи санкции на двама високопоставени представители на военното

...
Европейският съюз наложи санкции на двама високопоставени представители на военното
Коментари Харесай

ЕС наложи санкции на двама лидери на Хамас

Европейският съюз наложи наказания на двама високопоставени представители на военното крило на палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", съобщи Франс прес. Съветът на Европейски Съюз заяви през днешния ден, че в черния лист са добавени Мохамед Дейф и Маруан Иса от Ивицата Газа. Санкциите включват заледяване на възможните активи на двамата под юрисдикцията на Европейския съюз и възбрана на тяхното финансиране. 

Решението е част от отговора на Европейски Съюз " на опасността, която съставляват " Хамас " и неговите брутални и безразборни терористични офанзиви, осъществени в Израел на 7 октомври 2023 година ", се акцентира в официалното съобщение.

Мохамед Дейф е разказан като основния пълководец на военното крило на палестинското ислямистко придвижване, а Маруан Иса - като негов заместител. Двамата са на по 58 години. Имената им бяха добавени в санкционния лист, който Европейски Съюз стартира да сформира през 2001 година след атентатите на 11 септември в Съединените щати и постоянно актуализира. " Хамас " като организация към този момент е част от него, отбелязва Агенция Франс Прес.

Палестинското ислямистко придвижване е прието за терористична група от Европейски съюз, както и от Съединените щати, Канада и Израел. Очаква се Европейски Съюз да наложи нови наказания против " Хамас " през идващите седмици, съобщи поискал европейски анонимност представител, представен от Ройтерс.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР