Европейският съюз наложи санкции на 11 официални представителите на Венецуала

...
Европейският съюз наложи санкции на 11 официални представителите на Венецуала
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на Венецуела със забрана да стъпва в ЕС, замразиха и сметките на Делси Родригес

Европейският съюз наложи наказания на 11 публични представителите на Венецуала след президентските избори през май, които съгласно Европейски Съюз са били " нито свободни, нито почтени ". Сред глобените са встъпилата на 14 юни в длъжността вицепрезидент Делси Родригес и предшественикът ѝ Тарек Ел Айсами.
 Мадуро избран отново за президент на Венецуела  Бунтове във Венецуела. Социалистът Мадуро остави страната без свинско за Коледа  Мадуро забрани опозиционните партии на президентските избори във Венецуела
Те няма да имат право да стъпват на територията на Европейския съюз, а сметките им се замразяват.

Изборите, които бяха бойкотирани от опозицията, доведоха до избирането на Николас Мадуро за шести шестгодишен мандат.

В изказване от понеделник Европейски Съюз разгласи, че не може да се има доверие на изборния резултат, тъй като липсват гаранции за демократичното осъществяване на вота. В него се показва също, че 11-те публични представители на страната са виновни за нарушение на човешките права и подкопаване на демокрацията и върховенството на закона във Венецуела.

В отговор държавното управление в южноамериканската страна осъди " продължаващата експанзия и интервенция от страна на Европейски Съюз " и предизвести, че не би приело никакви закани.

През януари Европейски Съюз наложи наказания на други 7 венецуелци и насочи предизвестие, че може да включи още имена в листата.

Наказаната Родригес е била началник на Националното учредително събрание - орган, построен напълно от правителствени поддръжници. Неговите съперници настояват, че той е основан, с цел да заобиколи следения от опозицията парламент. Родригес е била и външен министър и е един от най-близките поддръжници на Мадуро.

Високопоставените венецуелски представители са глобени също от Съединени американски щати и Канада, а сметките на президента Мадуро в Съединени американски щати за запорирани.

Санкциите бяха наложени единствено дни, откакто висшия комисар на Организация на обединените нации за човешките права Зейд Раад Ал Хусейн разгласи, че венецуелските служби за сигурност са направили стотици убийства, представяйки ги като борба с престъпността.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР