Европейският съюз категорично осъжда решението на руския Върховен съд да

...
Европейският съюз категорично осъжда решението на руския Върховен съд да
Коментари Харесай

ЕС осъжда решението на Русия да обяви за екстремистко ЛГБТ движението

Европейският съюз изрично осъжда решението на съветския Върховен съд да забрани това, което той назовава " интернационално ЛГБТ публично придвижване ", като " екстремистко " и да забрани активността му в Руската федерация. Това се показва в изказване на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, оповестява Българска телеграфна агенция.

На фона на траяли с десетилетия репресии против правата на хората ЛГБТ+, подхванати при президента Путин, това решение цели по-нататъшно гонене на тази общественост в Русия и задушаване на гражданското общество, както и на тези, които самоуверено пазят човешките права, прибавя той.

Това решение ще попречи на хората ЛГБТ+ да се употребяват от човешките си права и от достолепие поради страхове от безпричинно гонене, отбелязва Борел.

Европейски Съюз твърдо се опълчва на дискриминирането, предразсъдъците и омразата. Съпричастни сме с съветските жители и всички останали неподходящо наранени от това решение.

Европейски Съюз приканва Русия да спре неоснователните репресии, да съблюдава интернационалните си отговорности и да зачита и пази правата на индивида, без каквато и да е дискриминация, се добавя в изказването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР