Европейският съюз иска да проведе съвместни военноморски учения като част

...
Европейският съюз иска да проведе съвместни военноморски учения като част
Коментари Харесай

ЕС започва съвместни учения на военния флот

Европейският съюз желае да организира взаимни военноморски учения като част от оповестените в петък проекти за усилване на напъните за отбрана на сериозно значима инфраструктура в морето. Притесненията поради заканите за морската инфраструктура на Европа се ускориха от офанзивите през септември против тръбопроводите " Северен поток ", които доведоха да изхвърляне на огромни количества природен газ в Балтийско море.

Европейски Съюз актуализира тактиката си за морска сигурност, като очерта проекти за осъществяване на годишно военноморско обучение от 2024 година и съгласуване на националните старания на страните членки за отбрана на газопроводи, подводни кабели за данни, офшорни вятърни паркове и друга значима морска инфраструктура.

Еврокомисарят по околната среда Виргиниус Синкевичюс сподели пред " Ройтерс ", че планирането е било в ход преди гърмежите на " Северен поток ", само че е било засилено в отговор на тях. " След това държавите-членки бяха доста ясни в позициите си, че би трябвало в допълнение да засилим съдействието, да изградим потенциал, да подсигуряваме, че сериозната ни инфраструктура е по-добре предпазена ", сподели той.

Планът на Европейски Съюз има за цел да ускори съдействието сред Европейски Съюз и НАТО, да разшири крайбрежните патрули и да усъвършенства напъните за ранно идентифициране на закани - като да вземем за пример потреблението на сателитни стратегии на Европейски Съюз за разкриване на неидентифицирани плавателни съдове.

Съгласно тактиката Европейски Съюз също по този начин ще изготви:
" Нивото на опасността се усилва ", сподели Синкевичюс. Енергийната инфраструктура провокира особена угриженост, защото Европа уголемява своите офшорни вятърни паркове и употребява терминали за полутечен природен газ, с цел да размени съветския тръбопроводен газ.

Нидерландия сподели, че съветски транспортен съд, открит в офшорна вятърна централа в Северно море предишния месец, е част от опитите на Москва да получи разследваща информация за саботиране на инфраструктура.

Подобреното наблюдаване на морските зони също би трябвало да помогне на страните да следят и реагират на утежняването на околната среда и последствията от изменението на климата, като повишаване на морското ниво, да вземем за пример.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР