Европейският съюз има за цел да повиши производството си на

...
Европейският съюз има за цел да повиши производството си на
Коментари Харесай

ЕС иска да увеличи на 20% дела си в световното производството на чипове за 10 години

Европейският съюз има за цел да увеличи производството си на чипове до 20% по отношение на сегашните 10%. Това съобщи еврокомисарят по комерсиалните въпроси Тиери Бретон, представен от Ройтерс.

По думите му този резултат би трябвало да бъде реализиран в границите на идващите 10 година

През месец май Бретон съобщи, че Европейски Съюз ще вложи обилни средства за разширение на производството на полупроводници.

Амбицията на Европа за по-голяма самостоятелност в бранша идва на фона на световния дефицит на чипове, който раздруса редица промишлености – от автомобилната до тази на потребителската електроника.

„ Засилването на нашата автономност не значи да се изолираме в свят, където веригите за доставки са световни ", съобщи тогава той. „ В паралел с прочуването по какъв начин да увеличим потенциала на Европа ще продължим да построяваме мостове с интернационалните сътрудници – единствено че ние ще бъдем зад кормилото “, сподели еврокомисарят.

Според източници в Брюксел Бретон желае да притегли водещ производител на чипове, който да сътвори огромен цех за произвеждане на полупроводници в Европейски Съюз. Това би помогнало за реализирането на упоритостта на Еврокомисията да получи достъп до най-модерните индустриални технологии през идното десетилетие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР