Европейският съюз има нужда от нова стратегия за войната в

...
Европейският съюз има нужда от нова стратегия за войната в
Коментари Харесай

Орбан призова за нова стратегия на ЕС по отношение на Украйна

Европейският съюз има потребност от нова тактика за войната в Украйна, сподели унгарският министър председател Виктор Орбан и съобщи, че глобите против Москва не работят, съобщи Ройтерс.

" Необходима е нова тактика, която да е фокусирана върху воденето на мирни договаряния и изработването на положително предложение за мир... а не върху спечелването на войната ", съобщи Орбан в тирада в Румъния. Преизбраният през април за четвърти следващ мандат политик акцентира, че Унгария би трябвало да стои настрани от войната в прилежаща Украйна. Орбан и преди е казвал, че Унгария не желае да поддържа европейските ембаргови ограничения или ограничението на вноса на съветски газ, тъй като това ще навреди на унгарската стопанска система, отбелязва Ройтерс.

В днешната си тирада той съобщи, че западната тактика е построена върху четири стълба: първият е, че Украйна може да завоюва войната против Русия с натовски оръжия; вторият е, че глобите ще отслабят Русия и ще дестабилизират нейното ръководство; а другите са, че глобите ще навредят повече на Русия, в сравнение с Европа и че светът ще се сплоти в поддръжката си за Европа.

Орбан сподели, че тази тактика се е провалила и европейски държавни управления рухват " като в игра на домино ", цените на силата са се повишили и в този момент има потребност от нова тактика. " Качили сме се в кола, и четирите гуми на която са спукани: безусловно ясно е, че войната не може да бъде извоювана по този метод ", съобщи той пред свои последователи.

Унгарският министър председател сподели също, че Украйна в никакъв случай няма да завоюва по този метод войната, " просто тъй като съветската войска има асиметрично превъзходство ".

Според Орбан няма късмет за мирни договаряния сред Русия и Украйна. " Тъй като Русия желае гаранции за сигурността си, тази война може да свърши единствено с мирни договаряния сред Русия и Америка ", сподели унгарският водач.

Орбан сподели, че заплахата от икономическа криза тегне над цяла Европа и е риск и за унгарската стопанска система. Според анализатори увеличението на Брутният вътрешен продукт ще се понижи до към 2,5 % следващата година. " Трябва да реализираме ново съглашение с Европейски Съюз, водят се такива финансови диалози и ще стигнем до съглашение ", сподели Орбан.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР