Европейският съюз готви основен документ за военна стратегия за определяне

...
Европейският съюз готви основен документ за военна стратегия за определяне
Коментари Харесай

ЕС готви стратегическа военна доктрина за бъдещи заплахи

Европейският съюз готви главен документ за военна тактика за установяване на бъдещи закани, цели и упоритости в защитата, като в същото време се концентрира върху шест нови области на взаимно създаване на оръжия, в това число танкове, споделиха чиновници и дипломати, предават международните информационни организации.

"Стратегическият компас " на Европейски Съюз, най-близкото нещо, което Европейски Съюз може да има до военна теория и сходно на "Стратегическата идея " на НАТО, която дефинира задачите на съюза, е последната стъпка в ускоряването на напъните за задълбочаване на съдействието в региона на защитата на Европейски Съюз.

След четири години на неприязън към НАТО от американския президент Доналд Тръмп, Европейски Съюз, воден от Франция, желае да се трансформира в независима военна мощ в дълготраен проект, задоволително мощна, с цел да се бие сама и евентуално по-полезен съдружник на Съединени американски щати Държави.

Първият посланик на Европейски Съюз, Жозеп Борел осведоми посредством видеоконференция в четвъртък външните министри на Европейски Съюз по отношение на конфиденциален разбор, основан на разследваща информация, преди министрите на защитата на Европейски Съюз да стартират работа на виртуална среща в петък, целяща да показа финален документ през 2022 година

"Трябва да изградим компас. Това е постоянно срещан метод да се гледа на света, да се дефинират заканите и да се обръщаме към тях дружно ", сподели почитан чиновник на Европейски Съюз.

Документът няма да бъде лист със закани, частично тъй като държавните управления на Европейски Съюз имат разнообразни възгледи за тяхната съвестност. На Русия се гледа с по-голяма паника в Прибалтика, в сравнение с във Франция, където ислямизмът е по-належащ проблем, прибавиха дипломати.

Борел разяснява за "засилена инерция в подсилване на нашия групов потенциал " от декември 2017 година на пакта за защита на Европейски Съюз за развиване на повече огнева мощност без значение от Съединените щати.

Оттеглянето на Англия с Брекзит, въпреки и да лиши блока от военна мощ, даде на Париж опция да прокара дългогодишни упоритости за по-голяма роля на Европейски Съюз в защитата с поддръжката на Берлин.

По време на участието на Англия, Лондон се противопоставяше на съществена военна роля на Европейски Съюз, страхувайки се от основаването на войска на Европейски Съюз.

Министрите на защитата ще получат и първия годишен обзор на блока по отношение на взаимните качества в петък, който се чака да дефинира 100 области, които държавните управления да могат да разработят дружно от 2025 година в шест области, в това число бойни танкове, морски патрулни кораби, противопоставяне на безпилотни летателни апарати и технология на заглушаване.

Франция, Германия, Италия и Испания се надяват, че посредством взаимно създаване на национална защита Европейски Съюз ще спести пари, като постави завършек на конкурентните национални промишлености, които дублират оръжия.

"Това не е просто още един отчет ", сподели втори върховен чиновник на Европейски Съюз за първия обзор. "Това е пътят на Европейски Съюз да възнамерява, харчи и да си сътрудничи, дружно в битката със заканите от последващо потомство. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР