Европейският съюз (ЕС) и неговите съюзници обмислят стъпки за справяне

...
Европейският съюз (ЕС) и неговите съюзници обмислят стъпки за справяне
Коментари Харесай

ЕС обмисля как да попречи на китайската помощ за руската армия

Европейският съюз (ЕС) и неговите съдружници обмислят стъпки за справяне с износа от Китай на артикули , които биха могли да оказват помощ на съветската войска, в това число посредством налагане на спомагателни наказания.

Това съобщи в четвъртък координаторът по глобите на блока Дейвид О`Съливан, представен от " Ройтерс ".

Той е разискал с сътрудниците си от Съединени американски щати тази седмица по какъв начин да се обърне внимание на възходящата роля на Китай и индустриалните центрове в Югоизточна Азия като източници на съвременни софтуерни артикули. Това се случва, до момента в който сътрудниците се стремят да подхващат ограничения против избягването на западните наказания от страна на Москва наложени поради войната в Украйна.

" Ще продължим да обсъждаме по какъв начин можем да се оправим с това ", сподели О`Съливан пред кореспонденти във Вашингтон.

Съединените щати, Европейски Съюз и сътрудниците постановиха десетки наказания, ориентирани към Москва в опит да лишат достъп на Русия до доходи и комплицирани технологии, от които се нуждае, с цел да създава оръжия за войната, която умъртви или рани десетки хиляди.

Съюзниците също се пробваха да овладеят избягването на ограниченията от страна на Москва. О`Съливан сподели, че тези старания са забавили и в някои случаи спрели транспорта на артикули, които биха могли да имат военна приложимост през страни като Турция, Сърбия и Обединените арабски емирства.

" Поради този триумф виждаме това, което назовавам тип придвижване на изток. Виждаме възходящ фокус върху Хонконг, Китай като източник на тези артикули. И също по този начин виждаме западните индустриални центрове в Югоизточна Азия като източник на доставки ", той сподели.
 Китай е подложен на невиждан напън от страна на Съединени американски щати и Европейски Съюз по отношение на съветските заплащания
Китай е подложен на невиждан напън от страна на Съединени американски щати и Европейски Съюз по отношение на съветските заплащания

Дмитрий Песков сподели, че обстановката с китайските банки е предизвикала проблеми, само че сподели, че те могат да бъдат преодолени

Китайското посолство във Вашингтон не отговори незабавно на искане за коментар . По-рано Китай съобщи, че твърдо се опълчва на глобите на Европейски Съюз против китайски компании поради войната в Украйна.

Неговите диалози във Вашингтон тази седмица включват полемика за това по какъв начин да се оправим с това , сподели той.

Европейски Съюз наложи наказания на някои субекти в Китай и Хонконг , които счита за част от мрежи за доставки за закупуване на европейски артикули за експорт в Русия, и ще продължи да го прави, сподели той.

Вашингтон и Европейски Съюз също търсят други способи за справяне с новата фаза, в това число посредством постигане до самия Китай , сподели той.

О`Съливан също сподели, че интернационалната общественост би трябвало да се тревожи за по този начин наречения горист флот от остарели танкери, на които западните наказания и таванът на цените принудиха някои играчи на съветския петролен пазар да разчитат. Той сподели, че Европейски Съюз и неговите сътрудници се пробват да спрат доставките на излезли от приложимост танкери.

Ако един от корабите изтече по крайбрежието на дадена страна, това би основало " огромна екологична злополука ", без да е ясно дали има надеждна застраховка, която да заплати за почистването, сподели той.

Пекин е под невиждан напън от Съединени американски щати и Европейски Съюз да бъде корав по отношение на Москва . Това съобщи Кремъл в четвъртък, разяснявайки отхвърли на някои китайски банки да одобряват заплащания от Русия, предава " Ройтерс ".

Руските предприемачи през януари обърнаха внимание на проблемите с разплащанията с китайските банки. Съединените щати заплашват банки в страни като Турция и Китай с вторични наказания за улеснение на търговията с Русия.

Вестник Известия, базирайки се на пазарни източници, сподели в четвъртък, че китайските банки Ping An Bank и Bank of Ningbo са спрели обработката на заплащания в китайска валута от Русия.

Вестникът също по този начин сподели, че DBS Bank, Great Wall West China Bank и China Zheshang Bank са въвели някои ограничавания върху интервенциите с Русия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че обстановката с китайските банки е предизвикала проблеми, само че сподели, че те могат да бъдат преодолени.

" Разбира се, невижданият напън от страна на Съединени американски щати и Европейския съюз върху Китайската национална република продължава, в това число в подтекста на връзките с нас ", сподели Песков в ежедневна конферентна връзка с кореспонденти.

" Това, несъмнено, основава избрани проблеми, само че не може да се трансформира в спънка за по-нататъшното развиване на нашите търговско-икономически връзки с Китай ", сподели Песков и добави, че Русия и Китай могат да преодолеят сходни спънки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР