Европейският съюз е предложил на руското здравно министерство да се

...
Европейският съюз е предложил на руското здравно министерство да се
Коментари Харесай

ЕС предлага на Русия взаимно признаване на сертификатите за ваксинация

Европейският съюз е предложил на съветското здравно министерство да се разиска опцията за взаимно признание на Covid документите, включващи и данни за имунизацията. Това съобщи в четвъртък на конференция посланикът на Европейски Съюз в Русия Маркус Едерер, представен от ТАСС.

" Необходимо е (...) да намерим решение за нашите документи. Знаете, че в Европейски Съюз има цифров документ, с който жителите могат свободно да пътуват в границите на общността, също и закон, предусещащ опция тези документи да се приравняват към други сходни. В този дух изпратихме до Министерството на здравеопазването в Русия предложение да обсъдим дали Русия демонстрира интерес към сходен развой ", сподели европейският посланик.

Процедурата за сертификация на съветската ваксина против ковид Спутник V в Европейски Съюз е напълно техническа и не трябва да бъде политизирана, означи Едерер.

" Това е поверителна процедура. Тя е в ход и се назовава настоящ обзор, на който е подложена в този момент (ваксината) Спутник V. Убеден съм, че тя ще завърши рационално и независимо ", сподели той.

Посланикът изясни, че европейският цифров документ включва данни за имунизация, за преболедуване и излекуване, също и за Пи Си Ар проби.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР