Европейският съюз е близо до постигане на споразумение за налагане

...
Европейският съюз е близо до постигане на споразумение за налагане
Коментари Харесай

ЕС все по-близо до санкции за еврейски заселници

Европейският съюз е покрай реализиране на съглашение за налагане на наказания против израелски заселници, които атакуват палестинци на Западния бряг , откакто Унгария даде зелена светлина, споделиха европейски дипломати в петък, представени от Ройтерс.

Въпреки че огромното интернационално внимание беше концентрирано върху трансграничното нахлуване на Хамас от Газа и последвалата война на Израел там, европейски чиновници също показаха възходяща угриженост по отношение на увеличаващото се принуждение против палестинците на Западния бряг .

27-те страни-членки на Европейски Съюз се затрудняват да реализират единодушие за наказания против виновните, даже откакто.

Някои членове на Европейски Съюз, близки до Израел, като Германия и Австрия, обявиха, че са подготвени да одобрят наказания против нападателни заселници, откакто бяха наложени наказания на Хамас

Унгария , правилен съдружник на израелското държавно управление, беше най-изявеният съперник на глобите против заселниците.

Но дипломати споделиха, че Будапеща към този момент е разрешила на препоръчаните наказания да преминат през системата на Европейски Съюз. Някои споделиха, че глобите могат да бъдат утвърдени от външните министри на Европейски Съюз в понеделник , само че съгласно други ще е належащо повече време.

" Има съглашение на равнище работна група ", сподели един посланик.

" Контекстът в района се утежни ", сподели различен, цитирайки допустима причина Унгария да анулира опозицията си.

Унгарски чиновници от външното министерство не бяха открити за коментар.

Споровете към препоръчаните наказания отразяват по-широките разделения в блока във връзка с протичащото се в Близкия изток , като някои страни от Европейски Съюз мощно поддържат Израел, до момента в който други клонят повече към палестинците.

Предложенията, които в началото се обсъждаха, се концентрираха върху налагането на наказания на към десетина физически и юридически лица, съгласно дипломати.

Европейски Съюз не е прецизирал какво ще включват глобите, само че публични лица споделиха, че те ще включват забрани за пътешестване до Европейски Съюз.

Брюксел към този момент наложи наказания на Хамас след офанзивите от 7 октомври и дипломати споделят, че се приготвят още.
 Франция не разрешава влизането на 28 израелски заселници
Франция не разрешава влизането на 28 израелски заселници

Париж се надява това да докара до общоевропейски мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР