Европейският съюз днес ще изпрати писмо на Великобритания, в което

...
Европейският съюз днес ще изпрати писмо на Великобритания, в което
Коментари Харесай

ЕС изпраща писмо на Лондон с уверения за защитния механизъм

Европейският съюз през днешния ден ще изпрати писмо на Англия, в което дава уверения за противоречивата уговорка за отбягване на " твърда " граница сред Северна Ирландия и Ирландия, осведоми RTE.

Писмото ще бъде изпратено от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.

В документа двамата ще отбележат, че защитният механизъм не е пожеланият от Европейски Съюз метод за отбягване на " твърда " граница. В писмото ще има увещание, че Европейски Съюз не се пробва да подкопае Белфасткото съглашение посредством механизма, а също по този начин, че Брюксел не желае да употребява клаузата за скрито " анексиране " на Северна Ирландия.

Писмото ще бъде изпратено един ден преди решаващото гласоподаване на съглашението за Брекзит в английския парламент. В него още един път се отхвърля вероятността за предоговаряне на съглашението или клаузата. Юнкер и Туск отхвърлят да изпълнят настояването на Лондон за ограничение продължителността на клаузата до една година.

По-късно през днешния ден министър председателят на Обединеното кралство Тереза Мей ще се опита за финален път да убеди английските депутати да поддържат контрактуваната с Европейски Съюз договорка. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР