Европейският съюз блокира ваксините руско производство срещу COVID-19, заяви днес

...
Европейският съюз блокира ваксините руско производство срещу COVID-19, заяви днес
Коментари Харесай

Шефът на руското разузнаване: ЕС блокира ваксините ни

Европейският съюз блокира имунизациите съветско произвеждане против COVID-19, съобщи през днешния ден шефът на външното разузнаване на Русия Сергей Наришкин, представен от ДПА.

" Зад това стоят неприятелска конкуренция, елементарна корупция и нечовечна политика, при която заболяванията, страданието и гибелта на хората остават на втори проект ", сподели Наришкин.

Според него Европейски Съюз пречи на одобряването на съветската ваксина " Спутник V " в Европа по политически аргументи.

Европейската организация по медикаментите от седмици прави процедура по регистрация на съветската ваксина и се чака да вземе решение за одобряването й през лятото.

" Съпротивата на европейските служители е същинска спирачка пред разширението на мащабите на имунизациите в европейските страни ", сподели Наришкин.

Русия неведнъж е упреквала Запада в политически маневри против имунизацията, която е утвърдена за приложимост в близо 70 страни. Руските ръководители обаче обявиха още при започване на пандемията, че Русия няма да утвърди всеобщо употребяваните западни ваксини на компании като Moderna и Biontech, с претекста, че руснаците би трябвало да употребяват вместо това ваксини, създадени в тяхната лична страна, отбелязва ДПА.

Наришкин сподели още, че Европейски Съюз приготвя " следващата клеветническа акция ", обвинявайки Русия, че поддържа антиваксинални придвижвания в чужбина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР