Европейският съд по правата на човека в Страсбург утре ще

...
Европейският съд по правата на човека в Страсбург утре ще
Коментари Харесай

Драмата с царските имоти ще приключи съвсем скоро

Европейският съд по правата на индивида в Страсбург на следващия ден ще прегледа трите тъжби на Симеон Сакскобургготски против българската страна за царските парцели, оповестява bTV.

Или Сакскобургготски и страната ще реализиран съглашение под натиска на съда, или някогашният министър ръководител и някогашен правоприемник на короната ще осъди страната.

Трите тъжби са за мораториума за прилагане и предписание с парцелите, за двореца Кричим, за хижите Ситняково и Саръгьол.

На страницата си съдът разгласява, че в утрешната си стратегия ще прегледа жалбите на Сакскобургготски.

Адвокатите на фамилията чакат една от жалбите – евентуално тази за Кричим, да бъде оповестена за неприемлива, а за останалите – за Саръгьол и Ситняково, да предложат на държавното управление да подписа приятелско съглашение с наследниците на Фердинанд.

През ноември Симеон Сакскобурготски предложи извънсъдебно съглашение, страната обаче отхвърли да се намеси.

Изпълнителната власт в лицето на Министерския съвет не може да предприеме никакви дейности в тази област, делата са в ръцете на самостоятелната правосъдна власт до приемането на специфичен закон, разяснява министърът на правораздаването Цецка Цачева.

Според съда в Страсбург наследниците на царската фамилия намират учредения да се жалват в Страсбург като лишени от правото да защитят частната си благосъстоятелност, защото са сложени в обстановка на неустановеност.

Лишени са от ефикасна опция да се защитят и да оспорват решението на Народното събрание за мораториума, написа още в известието на съда.

До момента Народното събрание не е изработил законопроект, който да размени по този начин наречения мораториум и да реши проблемите с парцелите на царските наследници, подбудени от него.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР