Европейският парламент трябва да има законодателната инициатива и повече правомощия,

...
Европейският парламент трябва да има законодателната инициатива и повече правомощия,
Коментари Харесай

ЕП да има законодателна инициатива, за да можем да защитаваме по-добре интересите си

Европейският парламент би трябвало да има законодателната самодейност и повече пълномощия, с цел да може ползите на българските жители да бъдат защитавани по-добре . За " Движение 21 " е значимо вземането на решения да се случва в институцията, директно избирана от европейските жители, по-демократично и транспарантно. В момента значимите за Европа решения се случват зад кулисите на съвещанията на Съвета на Европейски Съюз , след договаряния и сделки сред държавните и държавни водачи.

Това разгласи по време на избирателен дебат лидерът на листата на " Движение 21 " Данаил Георгиев. По думите му увеличението на пълномощията на европейските депутати ще ограничи опциите да се вземат такива решения за развиването на Европейски Съюз, които облагодетелства повече огромните народи като Германия и Франция.

" Движение 21 " ще работи по тази причина да запази и развие европейския план, като подобен който обезпечава разцвет освен за страните в Европейски Съюз, само че и за неговите жители. Затова представители в Екологичен потенциал би трябвало да са хора, които са задоволително способени, имат знанията и уменията и могат да свършат работата, за която са определени. Данаил Георгиев бе безапелационен, че влизането на партията в изборите е с цел да опонира на сегашния политически модел и статуквото , както в България, по този начин и в Европейски Съюз, доминиран от двете огромни европейски политически фамилии. Участието на " Движение 21 " ще даде на българския гласоподавател опция посредством нови разнообразни лица, които са честни, способени и самостоятелни.

Партията, чиито ръководител е Татяна Дончева, желае държавите-членки на Европейски Съюз независимо да вземат решение въпросите за имиграцията . Според Данаил Георгиев Дъблинският правилник не работи и би трябвало да бъде изменен. " Не може да задължаваме другите страни на Европейския съюз да одобряват и устоят мигранти, за които нямат запас и финансови благоприятни условия. За нас България не може да бъде превръщана в територия за нежелани от Западна Европа мигранти ", сподели по време на дебата Данаил Георгиев.

Според него обаче миграцията и имиграция са един стабилен метод за решение на проблеми, свързани с демографската рецесия и неналичието на работна мощ у нас. За оправянето с казуса той съобщи, че страната би трябвало да работи за връщането на близо 2 млн. българи, които в последните години са отпътували да работят в чужбина.

Създаването на единна самостоятелна европейска прокуратура би могло да бъде ефикасна мярка за решение на казуса с кражбите на средства от еврофондове у нас. България усвоява забележителен % от отпуснатите от Европейски Съюз фондове, само че в това време има доста дребна полза от тези средства, защото огромна част от тях се употребяват за обогатяване на една тясна клика близки до властта политически дейци, компании и сложени лица. Това е и главният проблем България да изостава в постигането на резултати за повишение на качеството на живот и виталния стандарт на своите жители, добави още лидерът на листата на " Движение 21 " .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР