Европейският парламент ще обсъди тази вечер състоянието на правата на

...
Европейският парламент ще обсъди тази вечер състоянието на правата на
Коментари Харесай

ЕП ще обсъди състоянието на правата на човека в Катар

Европейският парламент ще разиска довечера положението на правата на индивида в Катар като хазаин на Световното състезание по футбол, сочи дневният ред на сесията на евродепутатите. 

Решението на ФИФА да даде семейството тази година на Катар провокира разногласия измежду организациите за отбрана на правата на индивида и измежду футболните последователи, регистрира Екологичен потенциал. Данните, съпоставени от няколко групи за отбрана на правата на индивида с дипломатическите задачи в Доха, сочат, че хиляди задгранични служащи са починали на строителни обекти или вследствие на свързани със строителството действия в страната преди шампионата.

Катар е упрекван в угнетяване на свободата на печата и нарушение на правата на дамите и хората от ЛГБТ общността, се показва в известие на институцията.

Също довечера евродепутатите ще обсъдят напредъка на Унгария във връзка с опасенията на Европейската комисия, свързани с върховенството на закона и обезпечаването на средства за Будапеща от общия бюджет. През септември Европейска комисия предложи 7,5 милиарда евро от фондовете на Европейски Съюз за Унгария да бъдат замразени поради опасения от корупция и нередности в публичните поръчки, отбелязва Екологичен потенциал.

Утре евродепутатите ще одобряват нов европейски закон за отбрана на главната инфраструктура.

С измененията се вкарват общи правила за оценка на опасността и национални тактики за резистентност на инфраструктурата. Определенията за съществена инфраструктура и опциите за връзка сред страните от Европейски Съюз по тези въпроси ще бъдат уеднаквени. Правилата ще засягат енергетиката, транспортите, банковото дело, инфраструктура на финансовите пазари, цифровата инфраструктура, питейните и отпадъчните води, храните (включително произвеждане, преправка и доставка), опазването на здравето, бюджетната администрация и галактическото пространство.

Отново на следващия ден евродепутатите ще отбележат 70 години от основаването на Общата асамблея на Европейската общественост за въглища и стомана (ЕОВС) през 1952 година - първообраза на Европейския парламент.

На 10 септември преди 70 години се състоя първото съвещание на ЕОВС. В него участваха 78 назначени представители на националните парламенти на всяка страна от организацията. През 1958 година, след основаването на Европейската икономическа общественост и Европейската общественост за нуклеарна сила, Общата асамблея на ЕОВС е разширена и преименувана на " Европейска парламентарна асамблея ". През 1962 година тя приема името " Европейски парламент ".

През седмицата евродепутатите се планува също по този начин да обсъдят и гласоподават решение за даването на Украйна на заем от 18 милиарда евро следващата година. Те ще гласоподават и предлагането Европейски Съюз да не признава съветски документи за пътешестване, издадени в завзетите земи в Украйна и Грузия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР