Европейският парламент ще гласува тази вечер кандидатурата на Урсула фон

...
Европейският парламент ще гласува тази вечер кандидатурата на Урсула фон
Коментари Харесай

Кои са приоритетите в програмата на Урсула фон дер Лайен?

Европейският парламент ще гласоподава довечера кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия. Резултатите ще станат ясни в 21.00 часа българско време. Фон дер Лайен към този момент произнесе своята тирада пред евродепутатите в Страсбург, в която набеляза целите си, в случай че бъде определена.

Вижте повече в директното включване в обедните ни вести на Десислава Апостолова, която следи тематиката

Като поклон към Зелените в Европа, които към този момент са твърдо срещу кандидатурата ѝ, Урсула фон дер Лайен стартира представянето на своите бъдещи проекти точно със оправянето с климатичните промени.Тя изиска внезапно понижаване на нездравословните газове в идващите години и въвеждането на налог въглероден диоксид.

Според нея преди 2050 година Европа би трябвало да бъде първият климатично безпристрастен континент в света. За да могат всички страни да отговорят на амбициозните климатични проекти на Еврокомисията, фон дер Лайен даде обещание и фонд за обективен преход, който да оказва помощ на по-бедните райони.

Германката счита, че мощната стопанска система в Европа би трябвало да бъде съчетана със обществена правдивост. В тази връзка фон дер Лайен даде обещание въвеждането на единна европейска минимална заплата - концепция, стартирана от социалистите по време на акцията за евроизборите. По думите ѝ интернет колосите и мултинационалните компании, които работят в Европа, би трябвало да заплащат налозите си тук.

Ако бъде определена, фон дер Лайен ще работи и повече равнопоставеност на половете. В тази връзка тя ще изисква и половината от европейските комисари в нейната комисия да бъдат дами. Според нея насилието против дамите би трябвало да бъде включено в закононарушенията, дефинирани в договорите на Европейски Съюз. Фон дер Лайен ще упорства целия Европейски съюз да ратифицира Истанбулската спогодба. Заради това искане част от българските евродепутати от Групата на социалистите и демократите разгласих, че ще гласоподават срещу нея.

Фон дер Лайен сподели, че ще работи за това върховенството на закона да се съблюдава във всички държави-членки и се разгласи в поддръжка на механизъм за надзор от страна на Европейската комисията. По отношение на Брекзит тя повтори формалната позиция на Брюксел, че постигнатото съглашение е най-хубавото, само че добави, че в случай че Лондон се нуждае от повече време за излизането, тя е склонна да го даде.

Фон дер Лайен се разгласи и за нов пакт за миграцията и рестарт на Дъблинското съглашение. Тя описа в залата, че преди четири години фамилията е и приело 19-годишен сириец, който през днешния ден към този момент приказва британски и немски и е образец за хората от общността му.

Засега само Европейската национална партия разгласи изрично, ще се поддържа фон дер Лайен. Групата на социалистите и демократите ще вземе решението този след обед, същото споделиха и либералите. Зелените, крайните леви и крайната десница от “Идентичност и народна власт ” ще гласоподават срещу нея.
 © БГНЕСУрсула фон дер Лайен, претендент за ръководител на Европейската комисия: Най-неотложното предизвикателство пред нас е да запазим нашата планета здрава. Искам до 2050 година Европа да стане първият континент, безпристрастен във връзка с климата. За да се случи това, през първите 100 дни от мандата ще предложа законодателство за постигането на тази цел. Трябва намерено да приказваме за насилието. Една от всеки пет дами е била жертва на принуждение в Европейски Съюз. Европейският съюз би трябвало да одобри Истанбулската спогодба.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР