Европейският парламент ще гласува днес кандидатурата на българския еврокомисар Илиана

...
Европейският парламент ще гласува днес кандидатурата на българския еврокомисар Илиана
Коментари Харесай

Евродепутатите решават дали Илиана Иванова да е следващият еврокомисар

Европейският парламент ще гласоподава през днешния ден кандидатурата на българския еврокомисар Илиана Иванова. Това ще стане по време на пленарната сесия на Народното събрание в Страсбург. Очаква се оценката на евродепутатите да бъде позитивна и Иванова да бъде утвърдена за позицията в Европейската комисия.

и мина сполучливо през останалите стъпки в процедурата, в това число писмени отговори на въпроси и чуването пред комисиите по индустрия, проучвания и енергетика (ITRE) и по просвета и обучение (CULT).

Тя беше номинирана от България за поста, откакто Мария Габриел напусна работата в изпълния орган на Европейски Съюз през май, с цел да взе участие в договарянията за сформиране на постоянно държавно управление. Впоследствие Габриел стана вицепремиер и министър на външните работи в кабинета “Денков ”.

Преди седмица пред две еврокомисии, а ръководителите на ITRE и CULT обявиха, че са останали впечатлени от представянето ѝ. По време на чуването си тя се концентрира върху тематики най-вече в областта на науката, образованието, културата и младежта - за които ще дава отговор, в случай че бъде дефинитивно определена.

Българската кандидатка се разгласи за повече вложения в нововъведенията, с цел да може Европейският съюз да бъде по-конкурент по отношение на останалите играчи в този бранш.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР