Европейският парламент подготвя нови строги изисквания за използването на изкуствен

...
Европейският парламент подготвя нови строги изисквания за използването на изкуствен
Коментари Харесай

Европарламентът готви строги изисквания за използването на изкуствен интелект

Европейският парламент приготвя нови строги условия за потреблението на изкуствен интелект (ИИ). Освен всичко друго, депутатите желаят да принудят основателите на чатботове да разкрият дали употребяват предпазени с авторски права материали.

Според Financial Time, базирайки се на източници, евродепутатите в Брюксел са покрай единодушие по редица оферти, които ще станат част от европейския закон за изкуствения разсъдък.

Сред ограниченията, които евентуално ще бъдат препоръчани от парламентаристите, е да се изисква от разработчиците на артикули като ChatGPT на OpenAI да разкрият дали материали с авторски права се употребяват за образование на техните ИИ модели.

Тази мярка има за цел да разреши на основателите на наличие да изискват заплащане.

Евродепутатите също по този начин желаят отговорността за злоупотребата с ИИ стратегии да бъде за разработчиците като OpenAI, а не върху дребния бизнес, който го употребява.

Едно от противоречивите оферти на евродепутатите е да се забрани потреблението на лицево различаване на публични места при всевъзможни условия. Държавите-членки на Европейски Съюз,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР