Европейският парламент отбеляза Международния ден на жените с гост-лектори Джасинда

...
Европейският парламент отбеляза Международния ден на жените с гост-лектори Джасинда
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на САЩ и премиерът на Нова Зеландия - специални гости на ЕП за 8 март

Европейският парламент означи Международния ден на дамите с гост-лектори Джасинда Ардерн, министър-председател на Нова Зеландия и Камала Харис, вицепрезидент на Съединени американски щати, оповестява " Евронюз ".
Всички оратори означиха, че пандемията на COVID-19 е нараснала неподходящото отношение на дамите в обществото, които съгласно Ардерн са също " съществени и първокласни лекари, медицински сестри, учени, комуникатори, болногледачи и служащи ".
 Честит 8 март! Честит 8 март!
Международният ден на дамата се чества всяка година на 8 март. Това е ден за интернационално самопризнание на икономическите, политическите...
Докладите за домашно принуждение се усилиха в доста страни по време на затварянето, което Ардерн назова " пандемия в сянка ".
Оформяйки дебата за пандемията, икономическата неустойчивост, расизма, заканите за демокрацията и изменението на климата, Харис попита: " Как можем да изградим свят, който работи за дамите? "
Харис сподели и, че би трябвало да се основат структури за поддръжка на дами, които се грижат за фамилиите си и също работят: " Трябва да се отнасяме почтено с дамите по време на работа ".
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрече възторженостти на Ардерн и Харис за службата им в съответните страни. " Вижте всички тези невероятни дами и нашите фамилии и общности и помислете още веднъж, този ден е за тях ", сподели тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР