Европейският парламент одобри днес нови правила за изкуствения интелект, които

...
Европейският парламент одобри днес нови правила за изкуствения интелект, които
Коментари Харесай

EП прие първите правила за използване на изкуствен интелект

Европейският парламент утвърди през днешния ден нови правила за изкуствения разсъдък, които да подсигуряват, че той няма да се трансформира в опасност. Правилата ще бъдат част от първия в света законодателен акт, който да контролира изкуствения разсъдък. Очаква се Евросъюзът дефинитивно да одобри закона следващата година.
Прочетете още
Новите правила на Екологичен потенциал дефинират областите, в които потреблението на изкуствен интелект може да крие високи опасности и вкарват ясни правила и забрани в кои случаи той не може да бъда употребен.

Според евродупатата Ева Майдел задачата е бизнесът, в това число в България, да продължи да развива изкуствен интелект и нововъведения, само че в това време жителите да бъдат защитени от притеснителните последици от потреблението му.

“Ако на един жител му бъде отхвърлен заем от банката и това решение е взето от изкуствен интелект, ние вършим по този начин, че този закон да квалифицира тази активност на изкуствен интелект като високорискова и жителят, в случай че не е удовлетворен от решението, което е взето, да може да разбере въз основата на какво това решение е взето. Това значи, че в случай че сте компания, която развива изкуствен интелект, би трябвало да може да отговорите на този въпрос ”, сподели Майдел.

Въвежда се възбрана за потреблението на изкуствен интелект за биометрично наблюдаване, за различаване на страсти или профилиране от полицията. Като високорискови са избрани и приложенията с изкуствен интелект в обществените медии, които могат да повлияят на гласоподавателите или на резултатите от избори.

Новите правила на Екологичен потенциал ще станат част от Закона за изкуствения разсъдък, който Европейски Съюз се чака да одобри следващата година. Технологичните компании, които работят в Европа, ще би трябвало да ги съблюдават.

“Възлагаме развиването на механически стандарти. Те имат за цел да оказват помощ на промишлеността да разбере разпоредбите, да ги съблюдава по-добре и да приспособява развиването на изкуствения разсъдък. Така че разпоредбите да се съблюдават, да не се пречи на развиването и еволюцията. Ние реализираме доста ясно и крепко ръководство и правоприлагане. Така че, когато се нарушават разпоредбите, това ще бъде тествано, разследвано и ще бъдат подхванати незабавни дейности, тъй че тези приложения да не се оферират на нашия пазар. При нужда ще се постановат наказания ”, означи Драгош Тудораке, Обнови Европа.

Още преди окончателното приемане на закона за изкуствения разсъдък, Европейски Съюз желае да накара компании да указват кое наличие в Интернет е генерирано от изкуствен интелект и да обезпечават гаранции против разпространяването на дезинформация и подправени вести.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР