Европейският парламент обяви в четвъртък извънредно положение в областта на

...
Европейският парламент обяви в четвъртък извънредно положение в областта на
Коментари Харесай

Извънредно положение за климата обяви ЕП

Европейският парламент разгласи в четвъртък изключително състояние в региона на климата и околната среда на Европа и света и прикани Европейски Съюз да се ангажира с нулеви чисти излъчвания на парникови газове до 2050 година на идната Конференция на Организация на обединените нации по изменението на климата.

Тя ще се състои от 2 до 13 декември в Мадрид и в навечерието ѝ Европарламентът утвърди резолюцията за изключителното състояние, която също по този начин изисква от Еврокомисията да подсигурява, че всевъзможни законодателни и бюджетни оферти изцяло подхождат на задачата за ограничение на световното стопляне под 1.5 °C.

В обособена резолюция Европарламентът изиска от Европейски Съюз да показа пред Конвенцията на Организация на обединените нации по изменение на климата своята тактика за реализиране допустимо най-скоро и най-късно до 2050 година на климатична индиферентност. Евродепутатите приканват новия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да включи цел от 55% за понижение на парниковите газове до 2030 година в Европейския зелен пакт, оповестиха от институцията в петък.

Недостатъчни настоящи упоритости

Според евродепутатите сегашните упоритости за понижаване на излъчванията от морския и въздушния превоз не са задоволителни. Всички страни би трябвало да включат излъчванията от тези типове превоз в своите проекти за народен принос за опазването на околната среда, означават те, и приканват Европейската комисия да предложи включването на морския бранш в схемата на Европейски Съюз за търговия с излъчвания (СТЕ).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР