Европейският парламент може да блокира сделката на премиера на Обединеното

...
Европейският парламент може да блокира сделката на премиера на Обединеното
Коментари Харесай

ЕС попари Борис Джонсън: Няма да има Брекзит

Европейският парламент може да блокира договорката на премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън за Брекзит, поради отношението на страната му към жителите на Общността, написа английското издание The Independent, представено от " Фокус ". Това съобщи европейският координатор по Брекзит Ги Верхофстад. Той прикани за решение на „ оставащите проблеми “ с правата на жителите на Европейския съюз, и съобщи, че чак тогава Народното събрание ще може да даде единодушието си за утвърждението на договорката, която още не е гласувана в Страсбург.

Евродепутатите са обезпокоени, че проектът на Джонсън за поданството на жителите на Европейски Съюз може да сътвори проблеми и да остави някои от тях без имигрантски статут. „ Всички си мислят, че Европейският парламент автоматизирано ще даде единодушието си за договорката (за Брекзит). Не и в случай че останалите проблеми, свързани с правата на жителите не бъдат решени първо “, сподели Верхофстад. „ Гражданите не могат да бъдат превръщани в жертви на Брекзит “, добави той. Верхофщад не управлява вота и не може да въздейства на гласа на евродепутатите, тъй че тази опасност може и да е безпочвена, в случай че Народното събрание застане зад проекта в последна сметка.

Но неговите мнения разказват терзанията в Брюксел и други страни от Европейския съюз за правата на техните жители в Обединеното кралство. Министрите в Лондон и преди са казвали, че европейски жители може да бъдат депортирани от страната, в случай че не подпишат съответните документи в английското Министерство на вътрешните работи, което може да се наложи след Брекзит съгласно проекта. Верхофщад и преди е заявявал, че този проект би трябвало да бъде „ декларативен “, а не развой за кандидатстване и че министерството би трябвало да има положителни аргументи да не дава на хората английско поданство.

Макар че Борис Джонсън съвсем сигурно ще може да прокара своята договорка за Брекзит през Камарата на представителите, откакто завоюва безапелационна победа в изборите на 12 декември, съглашението би трябвало да бъде сполучливо гласувано и в Европейския парламент. Все още се чака да бъде оповестена дата за гласуването на договорката в Страсбург, само че съгласно законодателството това би трябвало да се случи след вота в Камарата. Очаква се Камарата на представителите да гласоподава съглашението на 20 декември. По-късно тя ще бъде гласувана и от горната камара, което евентуално ще се случи през януари 2020 година Европейският парламент по-късно ще инициира своя развой за утвърждението на съглашението. Ако бъде утвърдено то, Англия най-накрая ще напусне Европейски Съюз на 31 януари 2020 година Джонсън концентрира своята сполучлива предизборна акция върху обещанието „ да реализира Брекзит “.

Всички консервативни претенденти, които той издигна тогава обявиха, че ще поддържат неговото съглашение за излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз. Въпреки съкрушителната загуба на неговата Лейбъристка партия в изборите, ръководителят й Джереми Корбин съобщи, че ще продължи да гласоподава срещу съглашението. Остава да се разбере към момента дали някой от претендентите, които ще го наследят, откакто той даде обещание, че ще подаде оставка през 2020 година, ще се опълчват на ръководителя си в опит да завоюват на своя страна електората, подкрепящ Брекзит.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР