Европейският парламент /ЕП/ осъжда политически мотивираните присъди и призовава държавите

...
Европейският парламент /ЕП/ осъжда политически мотивираните присъди и призовава държавите
Коментари Харесай

Членове на ЕП настояват за незабавното освобождаване на Кара-Мурза и Навални

Европейският парламент /ЕП/ осъжда политически стимулираните присъди и приканва страните от Европейския съюз /ЕС/ да дават филантропични визи за съветски дисиденти , изложени на риск от политическо гонене.

След неотдавнашното наказание на руско-британския публицист Владимир Кара-Мурза на 25 години затвор за това, че е подлагал на критика режима на Владимир Путин, членовете на Екологичен потенциал изрично осъждат политически стимулираната присъда и упорстват за незабавното му и абсолютно освобождение. Същото искане те насочат и за съветския опозиционен деятел и лауреат на премията „ Сахаров “ за 2021 година Алексей Навални , който продължава да бъде лишен от независимост в наказателна колония, както за освобождението на всички други политически пандизчии в Русия.

Те означават, че здравословното положение на Кара-Мурза и Навални бързо се утежнява в резултат на неприятното отношение и липса на подобаващи медицински грижи , членовете на Екологичен потенциал осъждат все по-честите нарушавания на правата на индивида от страна на съветския режим и осъждат продължаващите репресии против критиците на държавното управление, правозащитниците и самостоятелните публицисти в страната. Във връзка с това Парламентът приканва Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида да организира неотложно следствие на случаите на нечовешко отнемане от независимост, изтезания и убийства на политически съперници в Русия.

Освен това членовете на Екологичен потенциал приканват страните членки в Съвета на Европейски Съюз да одобряват, въз основа на световния режим на Европейски Съюз за наказания за нарушавания на правата на индивида, строги наказания против съветски съдии, прокурори и други лица, виновни за случайни преследвания, арестувания и изтезания в политически стимулирани правосъдни процеси. Те също по този начин приканват страните членки да дават филантропични визи и друга поддръжка на съветските дисиденти, изложени на риск от политическо гонене.

Резолюцията беше призната с 508 гласа „ за “, 14 гласа „ срещу “ и 31 гласа „ въздържал се “. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР