Европейският парламент (EП) осъди категорично все по-агресивните действия на Русия,

...
Европейският парламент (EП) осъди категорично все по-агресивните действия на Русия,
Коментари Харесай

ЕС се подготвя за противодействие на враждебната пропаганда

Европейският парламент (EП) осъди изрично " все по-агресивните дейности на Русия, Китай, Иран и Северна Корея, които целят да подкопаят основите и правилата на европейските демокрации, както и суверенитета на страните от Източното партньорство “, оповестиха от пресслужбата на Екологичен потенциал.
Взимайки поради последните старания на Европейски Съюз за противопоставяне на враждебната агитация от трети страни, евродепутатите приканват страните членки да обмислят създаването на постоянна правна рамка както на равнище Европейски Съюз, по този начин и на интернационално равнище, за противопоставяне на хибридните закани.

В резолюцията, която беше призната с 489 гласа „ за “, против 148 гласа „ срещу “ и 30 „ въздържал се “, евродепутатите приканиха за „ повишение на осведомеността по отношение на съветските дезинформационни акции, защото те съставляват главен източник на дезинформация в Европа “. Призовава се Европейски Съюз да разшири пълномощията на Оперативната група за стратегическа връзка с Източното съседство, учредена през 2015 година, в обособена конструкция към службата за външна активност на Европейски Съюз за противопоставяне на враждебната агитация от страна на Русия.

Евродепутатите приканват за регулирането със закон на онлайн медиите, доставчиците на услуги за текстови известия и доставчиците на интернет търсачки. Компаниите, които не отстраняват бързо систематичните подправени вести, би трябвало да бъдат подвеждани под отговорност. Освен това, управляващите би трябвало да имат опция да разпознават и локализират създателите и спонсорите на показаното политическо наличие.

Евродепутатите изрично осъждат интервенция на трети страни в избори и референдуми. Държавите членки са призовани да внесат промени в изборните закони, които да им разрешат самодейна битка със заканите, които произтичат от акциите за дезинформация, хакерските атаки, киберпрестъпленията и нарушаванията на свободата на изложение при гласоподаване.
Държавите членки би трябвало да поддържат асоциираните към Европейски Съюз страни и Западните Балкани за обезпечаване на солидна отбрана на изборния развой от злонамерени пропагандни действия.
Във вторник Екологичен потенциал също по този начин одобри законодателство за отбрана на европейските избори през май 2019 година от корист с персонални данни, в резултат на констатациите по отношение на сходни дейности по време на референдума за Brexit в Обединеното кралство и абсурда с „ Facebook/Кеймбридж Аналитика “. Новите правила вкарват финансови наказания за европейските политически партии и фондации, които съзнателно злоупотребяват с персонални данни по време на акциите за европейски избори, прецизират още от Екологичен потенциал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР