Европейският парламент днес одобри първият Законодателен акт за изкуственият интелект

...
Европейският парламент днес одобри първият Законодателен акт за изкуственият интелект
Коментари Харесай

Европейският парламент прие първото законодателство за изкуственият интелект

Европейският парламент през днешния ден утвърди първият Законодателен акт за изкуственият разсъдък (ИИ), като по този метод отстрани основна спънка пред влизането в действие на първия формален правилник за ИИ на Запад.

Правилата са първите цялостни разпореждания за изкуственият разсъдък, който се трансформира в основно поле за борба в международната софтуерна промишленост, защото фирмите се конкурират за водеща роля в създаването на технологията.

Това, на което е кадърен генеративният изкуствен интелект – от основаване на музикални текстове до генериране на код впечатли учени, предприемачи и даже възпитаници, само че той също по този начин докара до терзания по отношение на загубата на работни места, дезинформацията и пристрастията.

По време на решаващото гласоподаване през днешния ден, Парламентът одобри преговорната си позиция по Законодателния акт с 499 гласа „ За “, 28 „ Против “ и 93 „ Въздържал се “. Регламентът е надалеч от това да се трансформира в закон, само че евентуално ще бъде едно от първите публични правила за технологията в международен мащаб.

Членовете на Европейския парламент се съгласиха да слагат под по-големи ограничавания инструментите, задвижвани от ИИ като ChatGPT. ИИ разработчиците ще бъдат задължени да показват системите си за обзор, преди да ги пуснат за необятната общност.

Парламентът също по този начин реши да се придържа към възбраната за биометрични системи за идентификация в действително време, както и към противоречивите системи за „ обществено оценяване “.

Защитниците на правата на индивида показаха угриженост по отношение на опита на Европейската национална партия да смекчи възбраната. Въпреки това законодателите продължиха да я ползват и се съгласиха да забранят биометричното наблюдаване на всички публични места.

Законите имат големи последствия за компании занимаващи се с изкуствен интелект, като OpenAI, подкрепяна от Microsoft.

По-рано денем основният изпълнителен шеф на Github, Томас Домке прикани европейските регулатори да се вслушат в частния бранш, защото той продължава да работи по разпоредбите за ИИ.

„ Насърчаваме Европейския съюз и държавното управление на Съединени американски щати да работят в действителност бързо и да се вслушат в тези, които са основали технологията, освен в бизнеса, само че и в университетите и общностите. “

сподели Домке пред Арджун Харпал от CNBC

Това се случва в миг, когато страните по света се стремят да вкарат правила и стандарти за ИИ.

В понеделник министър-председателят на Обединеното кралство, Риши Сунак направи смела поръчка да трансформира Англия в „ столица “ на регулирането на сигурността на ИИ. Правителството също по този начин се приготвя за провеждането на световна среща на върха по въпросите на сигурността на ИИ по-късно тази година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР