Европейският механизъм за подкрепа на мира, който се използва за

...
Европейският механизъм за подкрепа на мира, който се използва за
Коментари Харесай

Полша ще получи 800-900 млн. евро компенсации от ЕС

Европейският механизъм за поддръжка на мира, който се употребява за финансиране на въоръжението, изпращано към Украйна, ще възлиза на най-малко 3,5 милиарда евро през идващите години, съобщи полският министър председател Матеуш Моравецки в коридорите след срещата на върха на Европейски Съюз, представен от " Индипендънт ".

" Компенсацията за Полша от механизма за трансфер на оръжия за Украйна ще възлиза на към 300 млн. евро през идващия месец и 500-600 млн. евро през идващите месеци ", добави Моравецки.

БГНЕС напомня, че Варшава е един от най-големите поддръжници на Киев от началото на войната. В рамките на тази година полските управляващи бяха главният труженик за основаване на така наречен „ танкова коалиция “ за потребностите на Украйна. След нейното реализиране се появи самодейността за сходни старания във връзка с бойни самолети.

Очаква се до дни Полша да съобщи част от своите изтребители МиГ-29 в помощ на украинските въоръжени сили. От своя страна Словакия към този момент изпрати 4 от обещаните 13 самолета. /БГНЕС

Брюксел / Белгия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР