Европейският комисар по правосъдието Вера Йоурова призова румънското правителство да

...
Европейският комисар по правосъдието Вера Йоурова призова румънското правителство да
Коментари Харесай

Правосъдният еврокомисар размаха пръст на вбастта в Румъния, иска поправка на закони

Европейският комисар по правораздаването Вера Йоурова прикани румънското държавно управление да преразгледа признатите наскоро законодателни ограничения, които доведоха до всеобщи митинги в страната в последните дни.
Според уредниците на продължаващите антиправителствени митинги противоречивите правосъдни промени се организират в интерес на корумпирани политици. Приет наскоро закон, да вземем за пример, декриминализира някои корупционни дейности на политици. В изявление за немския вестник „ Ди Велт “ Йоурова разгласи, че законът заплашва независимостта на съдиите, лимитира властта на прокуратурата и подкопава публичното доверие в правосъдната система. „ Ще бъде от изгода държавното управление в Букурещ да преразгледа проектите “, добавя еврокомисарят.

Иначе към този момент три следващи в Букурещ се събират сред 10 и 20 хиляди души пред постройката на държавното управление. Протестите бяха инициирани от румънски емигранти, които се върнаха особено в родината си, с цел да изразят недоволството си от законодателните промени. Още в първия ден на митингите се стигна до конфликти, като жандармерията употребява сълзотворен газ и водно оръдие, в резултат на което десетки хора бяха ранени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР