Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши разговаря с служебния министър на

...
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши разговаря с служебния министър на
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши настоява България да предложи още делегирани прокурори

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши беседва с служебния министър на правораздаването Крум Зарков. Екологичен потенциал са поискали от България да предложи още делегирани прокурори. Това стана ясно през днешния ден, откакто е разговаряла със служебния министър на правораздаването Крум Зарков, заяви Европейската прокуратура.

Лаура Кьовеши е настояла българските управляващи да подхващат няколко дейности, измежду които действителното основаване на самостоятелна административна конструкция за офиса на Европейската прокуратура в София, както е планувано в националното законодателство; незабавно назначение на профилирани проверяващи служители на реда към Европейската прокуратура; номиниране на изчезналите квалифицирани претенденти за длъжността европейски делегиран прокурор, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя е съобщила на министъра за писмото си до основния прокурор Иван Гешев, с което го моли да улесни проучвателна задача в София на Отдела за вътрешен одит към Европейската прокуратура.

Отбелязва се, че в диалога са били разисквани изискванията, при които Европейската прокуратура работи в България, изключително общите условия на работа и работната среда на европейските делегирани прокурори, в това число нуждата от помощни чиновници. Допълва се, че тези условия са отговорност на националните правосъдни управляващи.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР