Европейският App Store ще се отвори за приложения от трети

...
Европейският App Store ще се отвори за приложения от трети
Коментари Харесай

Apple подготвя отделен App Store за Европа


Европейският App Store ще се отвори за приложения от „ трети страни ”
(снимка: CC0 Public Domain)

До началото на март потребителите на онлайн магазина App Store в Европа ще получат опция да теглят приложения за своите iOS устройства от магазини на трети страни ”. Apple се готви да раздели App Store „ на две ” през идващите седмици, с цел да отговори на условията на Европейския съюз.
още по темата
Регулаторите на Европейски Съюз ще принудят Apple да позволи евакуиране на приложения от трети страни в района. Марк Гърман от Блумбърг твърди, че производителят на iPhone се готви да направи промени в App Store за Европейски Съюз, с цел да го приведе в сходство със Закона за цифровите пазари (DMA).

Apple наподобява възнамерява промени през идващите седмици, с цел да се съобрази с новите законови условия, в това число обособяване на App Store в Европейски Съюз от останалия свят. Крайният период, в който компанията би трябвало да се съобрази с новия закон, е 7 март, тъй че Купертино разполага с малко време, с цел да приложи измененията.

Миналата седмица основният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук се срещна с ръководителя на антитръстовия комитет на Европейския съюз Маргрете Вестагер в Apple Park. Вестагер подсети на Кук за идния ангажимент на Apple да разреши на потребителите да конфигурират магазини за приложения на трети страни и приложения от източници, разнообразни от App Store.

Apple също ще би трябвало да даде на разработчиците опция да разпространяват своите оферти отвън App Store и да употребяват системи за заплащане на трети страни. Очаква се, че DMA ще принуди Apple да направи редица обилни промени в App Store, FaceTime и Siri в Европа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР