Европейските земеделци, особено във Франция, ще пострадат най-тежко, ако Русия

...
Европейските земеделци, особено във Франция, ще пострадат най-тежко, ако Русия
Коментари Харесай

Европа ще загуби най-много от разширяващата се зърнена империя на Русия

Европейските земеделци, изключително във Франция, ще пострадат най-тежко, в случай че Русия успее да пробие в четвъртия максимален пазар-вносител на пшеница в света, написа Bloomberg.

В момента Франция е най-големият вносител на пшеница в Алжир, която купува голямо количество, с цел да храни популацията си. Но спекулациите, че това основно комерсиално съглашение ще бъде подкопано от Русия, която може да доставя на по-ниска цена, порастват.

Русия и Алжир неотдавна направиха предварителни стъпки за нарастване на търговията. Миналата седмица Кремъл предложения политици от Алжир на обиколка. Първата пратка ще бъде пратена " в близко бъдеще ". Досега пшеница от Русия не бе допускана в Алжир поради проблеми с качеството.

" Ако Алжир реши да отвори вратата за съветската пшеница, ще последва земетресение на международния пазар ", съобщи Гейбриъл Омнес, анализатор в Strategie Grains. " Това ще бъде призрачен сън за френския експорт ".

Европейските земеделци мъчно удържат против евтиното съветско произвеждане, губейки позиции на основни пазари през последните години. Износът на Европейски Съюз понижава с 16 % в предходния сезон (до края на юни). През този продажбите спадат с към една трета, като над 40 % от срутва се дължи на пшеницата, предопределена за Алжир, сочат данни на Европейската комисия.Бен Бодарт, шеф в CRM AgriCommodities, показва, че навлизането на Русия в Алжир " основава страхове от известно време ".

Подобно развиване ще наруши още повече позицията на Европа на международните пазари и ще циментира Русия като снабдител №1 в Северна Африка. Страната към този момент господства вноса в Египет, отговаряйки за три четвърти от покупките този сезон. Европейски Съюз, представлявана единствено от Румъния, има 19 %.

Франция е най-големият производител и експортьор в Европа и разчита на Алжир, откакто продажбите на други места понижиха. Държавата загуби пазарен дял в страни като Мароко, Камерун и Сенегал.Множество пазарни участници имат вяра, че рано или късно Русия ще стартира да изнася за Алжир. Но най-малко за тази година вероятно съглашение ще има стеснен резултат, защото пшеницата към този момент е разпределена по дестинации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР