Европейските страни са разделени по въпроса за членството на Турция

...
Европейските страни са разделени по въпроса за членството на Турция
Коментари Харесай

Макрон смята, че Турция трябва да остане ключов партньор на ЕС

Европейските страни са разграничени по въпроса за участието на Турция в Европейски Съюз и договарянията за него, откакто Ангела Меркел съобщи, че процесът би трябвало да бъде преустановен. Най-силната съпротива на Меркел идва от Париж, където президентът Еманюел Макрон съобщи, че Турция би трябвало да остане основен сътрудник на Европейския съюз, макар нарушаванията на човешките права, написа турският вестник Hurriyet, представен от организация " Фокус ".
Турция в действителност се отдалечи от Европейски Съюз през последните месеци и притеснително мина границата по способи, които не могат да се пренебрегват “, съобщи въпреки всичко Макрон.
„ Но желая да се избегне разцеплението с Турция, тъй като тя е основен сътрудник в доста рецесии , пред които се изправяме, изключително предизвикването с имиграцията и терористичната опасност “, добави той.
Макрон, който се намира в Атина, поддържа немската концепция за основаването на Европейски валутен фонд (ЕВФ) , който да отвърна икономическите рецесии и шокови удари в страните от еврозоната, съобщи Reuters. Държавният глава на Франция съобщи, че крайната цел на интеграцията би трябвало да е бюджет на Еврозоната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР