Европейските ни партньори по-скоро вземат страна, толерирайки Република Северна Македония,

...
Европейските ни партньори по-скоро вземат страна, толерирайки Република Северна Македония,
Коментари Харесай

Янев: Европейските ни партньори вземат страна, толерирайки Северна Македония

Европейските ни сътрудници по-скоро вземат страна, толерирайки Република Северна Македония, респективно - обвинявайки България, без действителни и аргументирани учредения, сподели служебният министър председател Стефан Янев пред посланика на Словения у нас Анжей Франгеш.

Двамата са се срещнали във връзка началото на словенското ротационно председателство на Европейски Съюз. Един от главните цели на Любляна е започването на договаряния за участие в Европейски Съюз със Северна Македония и Албания.
България обаче не поддържа преговорната рамка на Скопие.

По време на срещата Янев е препотвърди " българската позиция и кардиналната поддръжка на България за европейската вероятност на РСМ и Албания, като изведе на напред във времето нуждата от по-ефективен разговор и действителна воля за разрешаване на несъгласията сред София и Скопие ", оповестиха от държавната пресслужба.

Българската страна упорства за гаранции, че македонците ще извършват контракта за добросъседство от 2017 година, като се пробва да изведе контрола му на европейско равнище. Страни-членки на Европейски Съюз обаче не одобряват този метод, защото не желаят двустранни проблеми да се вземат решение на европейско равнище.

Според президента Румен Радев и служения кабинет българската позиция става все по-разбираема за европейските ни сътрудници, само че към този момент няма изгледи нашите условия да бъдат заложени в преговорната рамка на Северна Македония.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР