Европейските лидери приеха заключения, в които приканват настойчиво всички държави

...
Европейските лидери приеха заключения, в които приканват настойчиво всички държави
Коментари Харесай

ЕС призова всички държави да се присъединят към санкциите срещу Русия

Европейските водачи одобриха изводи, в които приканват упорито всички страни да се причислят към признатите от тях наказания против Русия. Те акцентират, че всевъзможни опити за тяхното заобикаляне би трябвало да бъдат спрени.

„ Досега Европейският съюз е приел обилни наказания, които оказват голямо влияние върху Русия и Беларус и е в подготвеност да противодейства на възможното им заобикаляне “, се споделя в документа.

В него се добавя, че Общността е подготвена да наложи още ограничаващи ограничения против тях, с цел да попречи на Русия да продължи експанзията си против Украйна.

Лидерите приканват Русия неотложно да обезпечи безвредни направления за филантропична помощ за Мариупол и другите обсадени градове и незабавно да подсигурява безвредното извеждане на цивилните, блокирани там и във всички други зони на военни дейности, до определена от тях дестинация.

Лидерите се постигнали единодушие за основаването на поверителен фонд за взаимност с Украйна, като приканват интернационалните си сътрудници да вземат участие в него, а подготовката за задачата да стартира незабавно и молят за образуване на интернационална конференция за набиране на средства. Европейските ръководители препотвърждават поддръжката си за Молдова.

Заседанието продължава и през днешния ден с тематиките за високите енергийни цени, обстановката с пандемията от Covid-19,  защита и сигурност, като се чака водачите да дадат зелена светлина на стратегическия компас, който към този момент получи утвърждението на Съвета.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР