Европейските фондови пазари достигнаха рекордно високи позиции по време на

...
Европейските фондови пазари достигнаха рекордно високи позиции по време на
Коментари Харесай

Рекорди в зелено на европейските борси

Европейските фондови пазари доближиха рекордно високи позиции по време на търговията в петък.

Към 12,30 ч българско време резултатите от търговията са следните:

Германският DAX се увеличи с 1%  и към този момент е с 12% нагоре единствено от началото на годината, когато доближи паритет с позицията си от преди рецесията.

Британският FTSE означи растеж от 0,5%, с което има растеж 10% от началото на 2021 година, само че към момента не е достигнал предпандемичните си позиции.

Френският CAC40 се увеличи с 0,1% до 15%ръст от началото на годината и към 5% над предпандемичния си връх.

Паневропейският показател Eurostoxx600 означи растеж от 0,45% до 11% нарастване от началото на годината и 3,5% над предпандемичния си връх.

Добрата търговия отвори с данните, че немските компании са нараснали износа си за 11-ти следващ месец през март 2021 година Растежът е бил 1,2% - двойно по-голям от планувания от анализаторите.

Германската компания Adidas разгласи по-амбициозни прогнози за продажбите си, с което акциите й се изстреляха с 8%.

Акциите на английската компания Meggit, която създава съставни елементи за галактическата промишленост, нарастнаха с 10%, откакто стана ясно, че следва да бъде купена, до момента в който френската компания за ръководство на търговски площи Klepierre се намали с 0,8% поради по-слаб паричен оборот, съобщи Ройтерс.

По-рано в четвъртък американския софтуерен показател Nasdaq затвори на нов исторически най-голям връх, а по-късно рано сутринта азиатските пазари също последваха зелената вълна.

„ Очакваме устойчиво представяне  на всички компании и положителни тримесечни доклади в най-малко в идната половин година. Това значи, че пазарите ще продължат да порастват “, разяснява Андреа Чичоне, основен анализатор на TS Lombard. „ Пазарите ще станат по-уязвими сега, в който Фед отдръпна лидквидната поддръжка “, добави той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР