Европейските фондови индекси в петък се понижават, следвайки динамиката на

...
Европейските фондови индекси в петък се понижават, следвайки динамиката на
Коментари Харесай

Европейските фондови индекси също вървят надолу


Европейските фондови показатели в петък се намаляват, следвайки динамичността на американския и азиатския пазар на акции.

Съставният показател на огромните предприятия от района Stoxx Europe 600 спадна в хода на търговията с 0,3 % - до 373,05 пункта. Всички отраслови знаци на показателя в петък спадат. Настоящата седмица може да се окаже да него най-лошата от две години насам.

Британският FTSE 100 се намали с 0,5 %, фенският САС 40 – с 0,1 %, испанският IBEX 35 – с 0,3 %. Германският DAX се колебае сред растеж и понижение-

Световният пазар на акции загуби 5,2 трлн. Долара или към 6 % от съвкупната капитализация за две седмици поради по-голямата волаивност, пресмята старши анализатор S&P Dow Jones Indices Хауърд Силвърлбърт. Изчисленията му се базират на данните за интервала от затварянето на търговията в Съединени американски щати на 26 януари до 8 февруари в това число.

Статистическите данни, оповестени в петък сочат по-висок от упования ритъм на растежа на промишленото произвеждане на Франция в края на 2017 година
Промишленото произвеждане през декември се е нараснало с 0,5 % спрямо предходния месец, оповестява фенската статистическа организация Insee.

Повишението на промишленото произвеждане в годишно изражение във Франция през декември е било 4,5 %.
Котировките на акциите на петролните компании се намаляват след спада и на цените на петрола.
Стойността на книжата на Вербовъчна разработка в хода на търговията спада с 0,9 % на Royal Dutch Shell – с 0,7 %, на Total – с 0,3 %.
Капитализацията на датската A.P. Moeller-Maersk се намалява с 4,5%.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР