Европейските декларации за придържане към Съвместния цялостен план за действие

...
Европейските декларации за придържане към Съвместния цялостен план за действие
Коментари Харесай

Иран и ЕС в спор за ядрената сделка

Европейските заявления за придържане към Съвместния повсеместен проект за деяние по отношение на иранската нуклеарна стратегия не са задоволителни , с цел да се поддържа това съглашение. Това мнение, беше изразено в неделя пред телевизия " Ал Джазира " от иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф.

" Думите на европейците за нуждата да се запазят споразуменията за нуклеарната стратегия на Иран не са задоволителни, " сподели иранският външен министър. Според него, управляващите в Техеран " не са видели никакви на практика стъпки от европейските страни за реализиране на тези планове. "
 Европейски Съюз и Могерини поддържат иранската нуклеарна договорка каквато е
Европейски Съюз и Могерини поддържат иранската нуклеарна договорка каквато е

Сделка с Иран работи дейно

По-рано в неделя европейските страни, подписали нуклеарната договорка - Германия, Франция и Обединеното кралство, направиха взаимно изказване, в което показаха угриженост по отношение на ориста на съглашението за иранския атом и приканиха за деескалация на обстановката в Персийския залив . Според документа, тези страни " са загрижени за рисковете, че нуклеарната договорка, под напън поради глобите на Съединени американски щати, както и заради решението на Иран да не извършва няколко централни точки от съглашението, ще продължи да се разпада. " Германия, Франция и Обединеното кралство показаха убеждението си, че всички страни би трябвало да " схванат вероятните последици от своите дейности " и приканиха Техеран да извърши напълно съглашението.
 Москва и Пекин се заканиха да блокират опитите на Съединени американски щати за саботиране на иранската нуклеарна договорка
Москва и Пекин се заканиха да блокират опитите на Съединени американски щати за саботиране на иранската нуклеарна договорка

Ще попречим на опитите за саботиране на тези съглашения

Ядрената договорка беше подписана от Иран с непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (Русия, Англия, Китай, Съединени американски щати, Франция) и Германия през 2015 година Сделката ограничи нуклеарното развиване на Техеран в подмяна на премахването на глобите на Организация на обединените нации и едностранните наказания от Съединени американски щати и Европейски Съюз .

Американският президент Доналд Тръмп заяви на 8 май 2018 година за отдръпването на Вашингтон от съглашението . Точно година по-късно иранският президент Хасан Рохани съобщи, че Техеран стопира част от отговорностите си по нуклеарната договорка и дава на другите участници два месеца, с цел да се върнат към неговото осъществяване. На 8 юли представител на Организацията за атомна сила на Иран Бехръз Камалванди съобщи, че Техеран стартира да обогатява уран над 3.67%, оптималното равнище, планувано от нуклеарната договорка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР