Европейски отговор, който включва газопровода Северен поток 2, е необходим

...
Европейски отговор, който включва газопровода Северен поток 2, е необходим
Коментари Харесай

В Германия предлагат единен, нов и твърд отговор срещу Русия и консултации с ЕС и НАТО

Европейски отговор, който включва газопровода " Северен поток 2 ", е нужен против Русия след отравянето на кремълския критик Алексей Навални със руски нервозен сътрудник " Новичок ", обявиха политици и дипломати в Германия, оповестява " Ройтерс ".

Канцлерът Ангела Меркел съобщи, че Германия ще се съветва със своите съдружници от НАТО за това по какъв начин да реагир а, издигайки вероятността за нови западни наказания против Русия.

" Трябва да има европейски отговор " , разяснява в четвъртък, началник на парламентарната комисия по външни работи на Германия, запитан дали работата по газопровода " Северен поток 2 " от Русия до Германия би трябвало да спре.

" Трябва да водим твърда политика , би трябвало да отговорим с единствения език, който Путин схваща - това са продажбите на газ ", сподели Рьотген, член на ръководещите консерватори на Меркел.

Рьотген уточни, че " дълго време счита стратегическото партньорство с Русия за фантазия ". " Сега тези фантазии би трябвало дефинитивно да бъдат изоставени ", сподели той. Председателят на комитета на Бундестага също изрази мнение, че " специфичните връзки сред Елисейския замък и Кремъл, сред Макрон и Путин не могат да продължат ". " Но най-сетне се нуждаем от ясна европейска политика по отношение на Русия ".
 Русия: Изявленията за Навални са копи-пейст, готови авансово
Русия: Изявленията за Навални са копи-пейст, готови авансово

Преди Русия да пусне Навални в Берлин, не са открити токсични субстанции

Навални лежи в реанимация в болница в Берлин , откакто полетът му бе проведен от деятели . Германска военна лаборатория показа " недвусмислени доказателства ", че той е токсичен с Новичок, съобщи държавното управление.

Москва отхвърли да е отравяла Навални, а съветското външно министерство съобщи, че изказванието на Германия не е подкрепено с доказателства .

Волфганг Ишингер, ръководител на Мюнхенската конференция за сигурност и някогашен дипломат във Вашингтон , поддържа взаимния отговор на Европейски Съюз и НАТО и съобщи, че по-меките дейности, като експулсирането на дипломати, може да не са задоволителни .

" Ако желаеме да изпратим ясно обръщение до Москва с нашите сътрудници, тогава и кономическите връзки би трябвало да бъдат на дневен ред и това значи, че планът " Северен поток " 2 не би трябвало да бъде пропуснат ", изясни Ишингер и добави, че цялостният протест не би бил добър ход.

" Не можем да издигнем стена сред Запада и Русия, това би било прекомерно сериозна крачка , само че има приблизително положени е, нещо сред дипломатическите жестове и цялостния протест ", сподели Ишингер.
 24 страни от Европейски Съюз се оповестиха против глобите на Съединени американски щати за
24 страни от Европейски Съюз се оповестиха против глобите на Съединени американски щати за " Северен поток 2 "

Европейската делегация е изразила митинг пред Държавния департамент на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР