Европейската централна банка повтори в понеделник, че краткосрочните перспективи за

...
Европейската централна банка повтори в понеделник, че краткосрочните перспективи за
Коментари Харесай

Перспективите за икономическия растеж в еврозоната са по-слаби, отколкото в САЩ

Европейската централна банка повтори в понеделник, че краткосрочните вероятности за икономическия напредък на еврозоната остават по-слаби, в сравнение с в Съединените щати, като единният блок го чака леко стесняване на Брутният вътрешен продукт през четвъртото тримесечие на 2022 година и първото тримесечие на тази година, оповестява БНР.

В отчет, оповестен на нейния уеб страница, ЕЦБ удостовери, че стопанската система на Съединени американски щати ще успее с малко да избегне криза през идващите месеци.

Очакванията за годишната инфлация в двегодишен проект обаче са по-високи в Съединени американски щати, в сравнение с в еврозоната, предвижда централната банка. " Тези резултати допускат, че равнищата на инфлация над целевото равнище на централната банка се смятат за малко по-устойчиви в Съединените щати ", заключава ЕЦБ.

През декември инфлацията в еврозоната се намали за втори следващ месец, достигайки 9,2% на годишна база.

Данните за декемврийската инфлация в Съединени американски щати се чака да бъдат оповестени този четвъртък, като пазарите предвиждат нов спад на годишната инфлация до 6,5% от 7,1% през ноември 2022 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР