Европейската шампионка от София 2016 и носителка на купа Странджа

...
Европейската шампионка от София 2016 и носителка на купа Странджа
Коментари Харесай

Севда Асенова загуби полуфиналната си битка на Странджа

Европейската шампионка от София 2016 и носителка на купа " Странджа " 2018 Севда Асенова отпадна на полуфиналите в категория до 48 кг в юбилейното 70-годишно издание на най-стария интернационален боксов шампионат. Асенова отстъпи с 1:3 съдийски гласа на международната шампионка от 2012 година Хосие Габуко - 29-28, 28-29, 28-29, 27-30 и 28-28. Освен международната купа през 2012-а, Габуко има бронзов орден от СП 2008, а четири пъти е печелила златото на Игрите на Югоизточна Азия.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински бяха измежду феновете в столичната зала " София " за полуфиналните борби.
 Снимка 264138
Източник:

Oт самото начало на борбата Севда показва доста положително придвижване и по-често опитваше да вкара десен крос и десен прав, до момента в който съперничката ѝ изпитваше компликации да откри точната отдалеченост за ударите си. В рунда имаше много надхитряне и изчакване, само че българката пласира повече попадения, изключително с дясна ръка. Един от съставените елементи, които Севда можеше да усъвършенства за втория рунд, бе да употребява повече водещата си лява ръка в измерването на отдалеченост. От близко разстояние десният ѝ прав бе по-ефективен от този на съперничката, която във втората част стартира отчетливо да накъсва играта с клинчове. Рундът приключи с замяна на десни крошета, като Асенова въпреки всичко имаше преимущество във воденето на дуела. В началото на третата част двете направиха замени на крошета отблизо разстояние, а Севда изчакваше противницата си да " хвърли " първа, с цел да я отвърна с дясно кроше или ляв прав. Най-добрите попадения на филипинката бяха нечисти - в тила на Асенова при клинчовете, като тя продължи да не може да усети вярната отдалеченост за ударите си. Това бе подбудено от положителното придвижване на българката, само че очевидно в размените посред им съдиите са взели поради повече попаденията на филипинката.

Освен купата на Стария континент през 2016-а в българската столица, Асенова има злато и от шампионата на страните членки на Европейския съюз през 2017-а в италианския град Каша. През 2018-а освен печели в категорията си на " Странджа ", само че и на различен межуднароден шампионат у нас - " Балкан ", като също става носителка на едноименната купа. На Европейското състезание в София предходната година Асенова взима сребърен орден, като губи финала от рускинята Екатерина Палтцева. Именно Палтцева можеше да бъде съперничката ѝ на полуфиналите на " Странджа " 2019, само че загуби дуела си с боксьорката от Филипините Хосие Габуко.
 Шест значими конфликта за българските боксьори на
Шест значими конфликта за българските боксьори на " Странджа " през днешния ден

Сесиите за деня са две
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР