Европейската седмица на парите ще се проведе от 12 март

...
Европейската седмица на парите ще се проведе от 12 март
Коментари Харесай

Банките в България ще се включат в Европейската седмица на парите

Европейската седмица на парите ще се организира от 12 март до 16 март 2018-а, осведомят от Асоциацията на банките в България (АББ). Съвместната самодейност на Европейската банкова федерация, на която АББ е член и национални банкови асоциации се отбелязва в Европа за четвърта поредна година. През 2018 година Европейската седмица на парите съответствува и с Глобалната седмица на парите, като се чака посланията от самодейностите да доближат до близо 8 млн. младежи.
Целта на Европейската седмица на парите е да се увеличи публичната осведоменост по въпросите на финансовото обучение и финансовата просветеност посредством образуване на разнообразни събития за учениците, както на национално, по този начин и на европейско равнище. В дълготраен проект задачата на акцията, която включва над 30 страни, е да се усъвършенства равнището на финансово обучение в Европа, по-специално, за възпитаници в главните и междинните учебни заведения.
АББ обменя положителни практики с други европейски банкови асоциации във връзка с повишението на финансовата просветеност измежду учениците. АББ бе измежду водещите асоциации във финансовия бранш, подкрепили стартирането на Проект „ Практични финанси”, посредством подписването на Меморандум за съдействие през ноември 2017г., за повишението на финансовата просветеност на учащите се и като част от това - въвеждане на час по финансова просветеност в българските учебни заведения.
Банковият бранш в България е приел за своя задача интензивно да поддържа и спомага за повишение на финансовата просветеност на младежите в страната, защото техните знания в региона на финансите са от изключителна изгода и значимост за цялото общество. За тази цел банките правят регулярни действия, посредством които срещат българските възпитаници с активността си и оказват поддръжка за осъществяване на разнообразни образователни начинания, да вземем за пример, основаване и насърчаване на активността на образователни търговски банки. Подобни акции спомагат за разбирането на децата по отношение на действието на банковия бранш и придобиването на повече познания по главните финансови въпроси, като да вземем за пример, базови правила за това, по какъв начин могат да ръководят парите, с които разполагат, по какъв метод да създадат седмичния си бюджет или по какъв начин да икономисват, с цел да си купят мечтаните неща.
По време на Европейската седмица на парите 2018 действия и начинания, отдадени на повишението на финансовата просветеност на учениците, са планувани от страна на Банка ДСК, Банка Пиреос България, Обединена българска банка, Пощенска банка, Първа капиталова банка, Райфайзенбанк България, Ситибанк Европа-клон България, ТИ БИ АЙ Банк, УниКредит Булбанк и Централна кооперативна банка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР