Европейската самолетостроителна корпорация Еърбъс (Airbus) може да спре производството на

...
Европейската самолетостроителна корпорация Еърбъс (Airbus) може да спре производството на
Коментари Харесай

Без поръчка от Абу Даби "Еърбъс" може да спре производството на най-големия пътнически самолет

Европейската самолетостроителна корпорация " Еърбъс " (Airbus) може да спре производството на най-големия пътнически сериен авиолайнер в света " Еърбъс А 380 " (A380), в случай че Обединените арабски емирства (ОАЕ) се откажат от основна поръчка за тези самолети. Това заяви " Ройтерс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Ако няма договорка с ОАЕ, Еърбъс ще стартира процедура за прекъсване на производството на А380, показва един от източниците на " Ройтерс ". По данни на организацията договарянията за покупка на 36 самолета за към 16 милиарда д. са се провели предишния месец, само че страните не са стигнали до съглашение. Консултациите към този момент са обновени, само че досега няма забележими признаци, че договорката е покрай привършване.

Фотогалерия: Най-големият пътнически аероплан на света в София >
" Еърбъс " не желае да продължава производството без обезпечена поръка от ОАЕ. Абу Даби пък, угрижен за вложенията си, желае гаранции, че компанията няма да стопира производството на авиолайнерите най-малко още 10 години.

ОАЕ са най-големият покупател на А380 в света, сочат данни на " Ройтерс ". Страната е сключила съглашение за доставка на 142 машини и към този момент е получила над 100.

Ако решението за прекъсване на производството бъде взето, то ще се ползва последователно и компанията ще може да извърши към този момент получените поръчки. Според разбор на организацията Еърбъс сега има задоволително поръчки, с цел да резервира производството на А380 на досегашното равнище най-малко до началото на идващото десетилетие.

Еърбъс А380 е най-големият пътнически аероплан в света. При първата му версия оптималният му потенциал бе 853 души при оптималната маса за политане 575 тона. Машината е с обсег на крилете 79,7 метра и може да прелети до 15 200 км със скорост 945 км в час. Първият полет на въздушния колос бе през април 2005 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР