Европейската прокуратура се е заела със сигнала на бизнесмена Светослав

...
Европейската прокуратура се е заела със сигнала на бизнесмена Светослав
Коментари Харесай

Европрокуратурата разследва случая „Светослав Илчовски“

Европейската прокуратура се е заела със сигнала на предприемача Светослав Илчовски, като е дала инструкции на Министерство на вътрешните работи по какъв начин да го проверява. Народните представители пък ще поканят земеделеца на закрито съвещание на комисията по проверката.

Комисията с ръководител Мая Манолова изслуша представители на Правосъдното министерство, Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и КФН във връзка със абсурда, избухнал след разкритията на земеделеца Светослав Илчовски.

В началото на съвещанието на комисията Мая Манолова заяви, че от общо 10 институции, които е трябвало да реагират по сигнала на фермера, дейности се подхванали едвам три - Министерство на правораздаването, Министерство на вътрешните работи и Комисията по финансов контрол. До комисията по проверката са изпратени мнения от Европейската прокуратура и Националната организация по приходите.

От отчета на правосъдното ведомство стана ясно, че няма данни за издевателства над Миню Стайков в пандиза, както твърдеше Илчовски. Според инспекцията Стайков е прекарал огромна част от визирания от земеделеца интервал в болнично заведение.

От Министерство на вътрешните работи показаха, че са взели писмени показания от Светослав Илчовски. Европейската прокуратура е подхванала дейности по следствие на сигнала на земеделеца и го е разпитала. Във вътрешното ведомство не са получили данни от българската прокуратура дали от Илчовски са взети показания, само че от Европейската прокуратура са дали инструкции по какъв начин да проверяват сигнала му.

От КФН рапортуваха на депутатите от комисията, че са изискали информация от компания " Градус " и са открили, че в случай че е имало фиктивни покупко-продажби, то те не са повлияли върху цената на акциите на сдружението.

Ще бъдат изслушани представители на Национална агенция за приходите, само че на закрито съвещание поради чувствителни данни. Народните представители ще поканят и предприемача Светослав Илчовски за спомагателни уточнения.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР