Европейската прокуратура обяви, че разследва девет български компании, заподозрени в

...
Европейската прокуратура обяви, че разследва девет български компании, заподозрени в
Коментари Харесай

Европейската прокуратура разследва 9 български фирми заради измами

Европейската прокуратура разгласи, че проверява девет български компании, обвинени в измами за да получат средства от фондовте на Европейски Съюз. 

На 22 март са осъществени голям брой претърсвания в София и в други градове в региона на столицата, Перник и Монтана. 

10 души са разпитани, а по време на акцията са конфискувани документи, машини и строителна техника, купена с европейски средства, на стойност 6 милиона евро. 

Имена на разследваните компании или жители не се оповестяват. 

Разследваните лица са шефове, притежатели и представители на компании, кандидатствали или към този момент получил средства от стратегия " Иновации и конкурентоспособност ", която е ориентирана към дребни и междинни предприятия. 

Те са обвинени в съучастничество в проведена незаконна група и показване на подправени документи, с които нелегално да придобият финансирането от Европейски Съюз. 

В акцията се е присъединила Групово дело " Борба с проведената престъпност " към Министерство на вътрешните работи по искане на Европейската прокуратура, позволено от българския Специализиран съд. 

Разследването продължава, оповестяват от службата на Лаура Кьовеши. 

Преди ден стана ясно, че Екологичен потенциал проверява общо 98 случая в България, по които има подозрения за вреди на обща стойност 427 милиона евро. До този миг е повдигнато едно обвиняване. 

Общият брой на сигналите, получени в Европейската прокуратура от България, е 273. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР